Kommunikationer

Direktflyg till Mallorca från hela Europa

Eftersom Mallorca är en ö utanför den spanska östkusten så finns det bara två sätt att ta sig dit – med flyg och med båt. Det helt klart vanligaste sättet att ta sig till Mallorca är med flyg och eftersom ön är så pass populär bland svenska resenärer så går det täta, regelbundna flyg från alla våra största flygplatser och med i stort sett alla flygbolag. Ofta kan den impulsive resenären komma över riktigt billiga sista-minuten-erbjudanden som gör semestern till ljuvliga Mallorca ännu mer prisvärd än vanligt. Mallorcas internationella flygplats heter Son Sant Joan och är belägen åtta kilometer öster om öns huvudstad Palma.

Ta sig till och från flygplatsen

Från flygplatsen tar man sig vidare till Mallorcas olika destinationer med buss, taxi eller hyrbil. Bussnätet, som körs av två olika företag, är välutvecklat och bekvämt med bussar utrustade med både sköna säten och luftkonditionering. Framför allt är bussresorna väldigt mycket billigare än alternativen. Att ta buss från flygplatsen kan dock ta ganska mycket längre tid än om man åker taxi, detta för att bussen stannar till vid alla passagerares hotell.

Resa till Mallorca med båt

Man kan även ta sig till Palma de Mallorca med båt från Barcelona, Valencia, Denia, Ibiza, Ciutadella (Menorca) och Mahon. Till Alcudiahamnen går dagliga färjor till Menorca och Barcelona. På de flesta färjor kan man ha med sig bil och resan över det azurblå Medelhavet är en underbar upplevelse i sig.

Ta sig runt på Mallorca

Att hyra bil på Mallorca är mycket trevligt eftersom ön har så många utspridda guldkorn att besöka.kommunikationer på Mallorca Biluthyrningsfirmor finns det gott om, både på flygplatsen och vid alla populära destinationer.
Man kan också resa runt på Mallorca med buss. Det går regelbundna rutter mellan semesterdestinationerna och Palma, samt många andra platser med turistiskt värde.
För den äventyrlige resenären är det en fantastisk upplevelse att resa runt på bergiga Mallorca med cykel. Man kan ta med sig egen cykel eller hyra en på plats, det är dock viktigt att komma ihåg att i förväg boka specialbagage om man väljer att ta med sig en egen cykel.