Mat/Dryck/Restauranger/Barer

Mat från hela världen

Mallorca är en mångfacetterad ö när det gäller det mesta och inget undantag görs när det gäller mat och dryck. Idag är Mallorca oerhört turistfokuserat och utbudet av restauranger, barer och kaféer lämnar inget att önska. Traditionella små tapasbarer trängs med japanska, kinesiska och italienska restauranger. En och annan amerikansk hamburgerbar kan man också stöta på.

Traditionell Medelhavsmat

Traditionellt Mallorcanskt kök ligger nära många andra Medelhavsländers med mycket fisk, fläskkött, färska grönsaker, olivolja och vitlök som bas. Sobrasada och Botifarro är exempel på två typiska, mallorcanska korvar.

Gott vin och spännande likörer

När det gäller dryck så produceras det en hel del vin på Mallorca och antalet vinproducenter är många. Generellt sett är de vita vinerna på Mallorca de mest uppskattade, särskilt under sommarmånaderna och i kombination med goda fiskrätter. Det finns också ett flertal fina roséviner som smakar bra tillsammans med pasta, pizza och maträtter med lite mer krydda. Föredrar man rött vin så är Macia Batle ett bra val.
På Mallorca har man också en tradition i att framställa likörer och starksprit. Herbas Secos och Herbas Dulces är namnen på två vanliga örtlikörer med smak av anis. Palo, som är en karaktärsfylld aperitif, består av en mix mellan söt karamell och besk chinchonabark.

Tre guldkorn på Mallorca

  • restaurang på MallorcaRestaurante Jardin är det exklusiva valet av restaurang under vistelsen i Port d’Alcudia. Här är det Macarena de Castro, som år 2011 blev tilldelad en exklusiv Michelinstjärna, som håller i menykreation och matlagningstillsyn. Resultatet är klassisk Medelhavsmat med en läcker twist. Varje månad skapar Macarena en ny meny anpassad efter säsongens primörer. Personalen på Restaurante Jardin är duktiga på att rekommendera de bästa vinerna till varje maträtt. Inredningen på restaurangen är flott och stämningen avslappnad.
  • I en 500 år gammal byggnad i Palmas gamla stad huserar La Paloma som verkar som både restaurang och bar. De tjocka stenväggarna bär på gedigen historia och restaurangens ägare har gjort helt rätt i att anpassa inredningen efter byggnadens karaktärsdrag. Detta är en stämningsfull restaurang med mycket trevlig personal och en väl tilltagen mat- och vinmeny.
  • För en rolig, livlig och lite annorlunda upplevelse under Mallorcavistelsen ska man besöka Ruby Tuesday’s Rock and Roll Café. Detta är en amerikansk bar i Palma som bjuder på medryckande underhållning, underbar mat, goda öler och glad personal. Helt klart värt ett besök!